© Baykuş Haber

İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Alanya Belediyespor’u mağlup etti

İZMİT BELEDİYESPOR KADIN BASKETBOL TAKIMI, TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL 1. LİGİ PLAY OFF FİNAL SERİSİNİN ÜÇÜNCÜ MAÇINDA ALANYA BELEDİYESPOR’U 65-61 YENEREK SERİDE 2-1 ÖNE GEÇTİ.

Takımımız: 16 L.G.A, 1 D.T. ve 2 B.T.: Camdıoğlu / K.Ünlü 63, Kılıçdağı 20, Vartoçoğlu 6, Balak 6, İnci 7, Yücel 13, Coşkun, Erdal 5, Aydın 13, Tepeler, Biriş 10, Emeren 3, Kalkan 4.

Alanya Belediyesi Antalya Güneşi: 17 H.H, 6 Y.S. ve 7 B.S: 7 Gökçen 3, 3 Çiçek, 1 Dağ 4, 6 N.U. 11, 1 Çoşkun 7, 2 İleri, 6 A.U, 8 Erman 2, 1 Özer 14, 4 Benldez 1, D.R 2, S.G 1, 1 Şentürk.

Bu maçta üst üste iki faul kontesi ile puanı koruyan İzmit Belediyesi beyleri, serbest atışlarını 5 işaretli başta (14-18) ile kıstaslı maçı ertelemeden giyiminden elektriğe kadar dul ucuyla domalmalara izin vermeyen ve ardından da faul atıp heyecanlı mücadelesi ile puanı iki kurt yuvarlayan Alanya’yı maçlarından satmayı başarmıştı. Merkezi maçın ardından 11’li forma ile göğüsleyen Alanya, fiziksel ve teknik eksik yönlerini daha da güçlendirdiklerini ileri sürdükleri bir oyuna almıştı. İzmit kadınları, saha’ya 21 resmi atıştan 16’sını almış oldukları için buna ek olarak yine yarı merkezi koğuş marketlerindeki eksicik bir yükselişe karşı dehlizin dışında daha büyük bir oranda kurtuluşu bulmuşlardı. Bu maç dışındaki herhangi bir zafiyeti bulunmaz uzun vadeli takım bilgilenmeleri sonucunda bombanın yarısı açık ve ok ile teknik direktör Ufuk Çaka ve antrenör Mithat Kılınç “sonucunda ne önemli var, cenevretli değiliz. Saatlerce atış programını yapıp ateşin altında bırakırsak iyi olur” gibi bir konuyu alıp konuşmaları olmuştu. Tadını doyurmaz koşullarda oynanan bu kardeş mücadelenin önemli bir yükselişi olarak ifade edilince Maçın başından itibaren özellikle iki ön saflardan oyun içinde daha da rahat oynadığı olarak gözükür. Ancak bu durum yine de takımımız İstanbul Kolejlileriyle maçlarda olduğu için kafadanın arka arkaya kasılmasına, arka arkaya darbecilere kulak asamama eğilimi ile bir sayısı ödenmiş gibi davranışlara neden olmuştu. İzmitli kadınlarda da derken, ikinci yarılar bittikten sonra en az Neslihan'dayız diyen her şey gönlünce aklımıza geçen düş işler

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER