© Baykuş Haber

İzmit Körfezini kirleten gemilere bakın ne kadar ceza kesildi

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR BÜYÜKAKIN, ÇEVREYİ KORUMAK İÇİN DÜZENLİ OLARAK DENİZ UÇAĞI İLE DENETİMLER YAPILDIĞINI BELİRTTİ.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bulunan Ereğli Kumyalı Plajı'na Mavi Bayrak verilmesiyle il genelinde bu niteliğe sahip plaj sayısı 9'a yükseldi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, çevre koruma çalışmaları kapsamında deniz uçağıyla düzenli denetimler yapıldığını belirtti. Körfez'de gemi atıklarını takip ettiklerini ve bu alandaki sıkı denetimlerin sonucunda gemilere 180 milyon TL ceza kesildiğini ifade etti.

Mavi Bayrak ödülünün Ereğli Kumyalı Plajı'na kazandırılmasının ardından konuşan Büyükakın, Kocaeli'deki çevre dostu çalışmaların sonucunda bu başarıya ulaşıldığını vurguladı. Ereğli Kumyalı Plajı'nın yanı sıra Kerpe, Cebeci, Kumcağız, Bağırganlı, Kovanağzı, Seyrek, Miço Koyu ve Altınkemer Halk Plajı'nın da Mavi Bayraklı plajlar arasında yer aldığını söyledi.

Başkan Büyükakın, çevre koruma çalışmalarının devam ettiğini ve gençlerden bu plajları korumalarını ve temiz tutmalarını istedi. Aksi takdirde gelecek yıllarda Mavi Bayrak unvanını kaybedebileceklerini belirtti. Ayrıca, Karamürsel'de gerçekleştirilen çamur temizleme projesinden bahsederek 8.5 milyon ton çamuru denizden temizleyeceklerini ve 120 milyon dolarlık bir projeyi başarıyla gerçekleştireceklerini ifade etti.

Törenin ardından Mavi Bayrak temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve Mavi Bayrak göndere çekildi. Jet ski gösterisi izleyen vatandaşlara yerel lezzet olan mancarlı pide ikram edildi. Tören katılımcılar arasında Karamürsel Kaymakamı Ali Osman Canbaba, Yeniden Refah Partisi (YRP) Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla ve diğer yerel yetkilileri de ağırladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER