© Baykuş Haber

İzmitin Kurtuluşunun 102inci yılı

İZMİT’İN KURTULUŞUNUN 102’İNCİ YILI DOLAYISI ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK BIRAKAN BAŞKAN HÜRRİYET, "GELECEĞE UMUTLA BAKARKEN GEÇMİŞİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE İZMİT’İMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ" DEDİ.

İzmit'in Kurtuluşunun 102. yıl dönümünü anmak amacıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Geleceğe umutla bakarken, geçmişten aldığımız güçle İzmit'imizi daha ileriye taşımak için mücadele ediyoruz" dedi. 28 Haziran'da gerçekleşen bu anlamlı törene İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İzmit Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Ayhan Gedik ve vatandaşlar katıldı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Tam 102 yıl önce, tüm yurtta olduğu gibi İzmitliler, Anadolu'nun işgal edilemeyeceğini bütün dünyaya gösterdi. Vatanseverler, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinde İzmit'te destan yazdı. İzmit tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle önemli bir şehir. Bu mirasa sahip çıkarak, gelecek nesillere daha güzel bir İzmit bırakma sorumluluğunu taşıdığımızı asla unutmuyoruz.

Gelecek nesillere daha güzel bir İzmit bırakmanın sorumluluğunu taşıyanlardan biri de Leyla Atakan'dı. Kısa süre içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği Cumhuriyet kadını olabilmenin gururunu yaşamış ve tam 54 yıl önce, 28 Haziran 1969'da Kocaeli Sanayi Fuarı'nı İzmit'e kazandırmıştı. Bugün, hem Kurban Bayramı'nı, hem İzmit'in Kurtuluşunun 102. yılını, hem de Kocaeli Sanayi Fuarı'nın açılışını 54. yılını kutluyoruz. Birçok bayramı bir arada kutluyoruz.

Geleceğe umutla bakarken, geçmişten aldığımız güçle İzmit'imizi daha ileriye taşımak için mücadele ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan yapan bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Törenin sonunda protokol üyeleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün makam arabasının replikasına binerek etkinliği tamamladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER