© Baykuş Haber

Jandarma esnaf ve vatandaşları bilgilendirdi

AYDIN (İHA) – OKULLARIN AÇILMASIYLA BİRLİKTE AYDIN GENELİNDE HAREKETE GEÇEN JANDARMA EKİPLERİ, ÖĞRENCİLERE ALKOL, SİGARA SATIŞI YAPILMAMASI VE ŞÜPHELİ ŞAHIS VEYA ARAÇ GÖRÜLDÜĞÜNDE DURUMUN KOLLUK KUVVETLERİNE BİLDİRİLMESİ KONULARINDA ESNAF VE VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ.

Okulların açılmasıyla birlikte Aydın genelinde faaliyet gösteren jandarma ekipleri, öğrencilere yönelik alkol ve sigara satışının yasak olduğu, ayrıca şüpheli kişiler veya araçların görüldüğünde derhal kolluk kuvvetlerine bildirilmesi gerektiği konularında esnaf ve vatandaşları bilgilendirmeye başladı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, 2023/2024 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle il genelinde bulunan 17 ilçede ilköğretim, ortaokul ve liseleri ziyaret etti. Aynı zamanda okul çevresinde faaliyet gösteren esnaf da İlçe Jandarma Komutanı, Jandarma Karakol Komutanı, Güvenli Eğitim Görevlisi Astsubayı, mahalle muhtarı, mahalle azası, okul müdürü ve okul aile birliği yetkilisi ile bir araya geldi.

Bu etkinlikler sırasında öğrencilere, alkol ve sigara ürünlerinin satışının yasak olduğu, şüpheli kişiler veya araçlar görüldüğünde hemen yetkililere bildirilmesi gerektiği önemle vurgulandı. Ayrıca, güvenli eğitim-öğretim ortamının sağlanması ve sürdürülmesi için görüş alışverişinde bulunularak, jandarmanın her daim görevinin başında olduğu hatırlatıldı. Bu şekilde öğrencilerin daha güvenli bir öğrenme ortamına sahip olmaları amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER