© Baykuş Haber

Jandarma, Kore gazisini Hasan Dedeyi unutmadı

MUĞLA (İHA) - MUĞLA'NIN YATAĞAN İLÇESİNDE YAŞAYAN 95 YAŞINDAKİ KORE GAZİSİ HASAN ARKAN'I UNUTMAYAN MUĞLA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI, HASAN DEDE'NİN GAZİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Arkan’ı unutmayan Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Hasan Dede’nin Gaziler Günü’nü kutladı.



Ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da Gaziler Günü çeşitli törenlerle kutlanırken, Muğla İl Jandarma Komutanlığı da Kore gazilerini unutmadı. Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Yatağan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Resul Murat Kılıçaslan ile birlikte Turgut Mahallesi’nde ikamet eden 95 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Arkan’ı ziyaret etti. Ziyarette Arkan’ın oğlu ve geliniyle bir araya gelen Tuğgeneral Büyük, Hasan Dede’nin talep ve sıkıntılarını dinledi.



Konu ile ilgili Muğla İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan paylaşımda "19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Yatağan ilçesi Turgut Mahallesi’nde ikamet eden 95 yaşındaki çınar ağacımız Kore Gazisi Hasan Arkan dedemiz, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Resul Murat Kılıçaslan ve Muharip Gaziler Derneği Yatağan temsilcileri Kıbrıs Gazilerimiz Ali Karahan ile Şerif Topçu tarafından ziyaret edilmiştir. Gazimizin bakımını muntazam bir şekilde yerine getiren oğlu Şafahatdin Arkan ve gelini Periyan Arkan’a teşekkür ediyor, hayır duası alınan Hasan Dedemize daha nice sağlıklı ömürler diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER