© Baykuş Haber

Jandarma sanal devriyede suçlulara göz açtırmıyor

JANDARMA SANAL DEVRİYEDE SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, suçların ve suçluların sanal dünyasında göz açtırmadan devriye atmaya devam ediyor. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kamu düzeninin ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla suçlarla mücadele kapsamında sanal devriye faaliyetlerine devam ediyor.

01-25 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu faaliyetlerde, 826 yasa dışı bahis sitesi, 62 fuhuş sitesi, 456 müstehcen içerikli site, 1312 kimlik hırsızlığına yönelik site tespit edilerek engellenmiştir. Ayrıca, 9 adet terör propagandası içeren web sitesi de etkisiz hale getirilmiştir. Bu kapsamda 63 şüpheli kişi, sosyal medya üzerinden suç içeren paylaşımlarda bulundukları gerekçesiyle tespit edilmiş ve haklarında adli işlem başlatılmıştır.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın sanal devriye çalışmaları, suçlarla mücadelede teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak suçluları ve suç faaliyetlerini engellemeye yönelik başarılı bir örnek teşkil ediyor. Bu tür operasyonlar, halkın huzur ve güvenliğinin korunmasına önemli katkılarda bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER