© Baykuş Haber

Jandarmadan “çevre” duyarlılığı

AYDIN’DA JANDARMA EKİPLERİ DOĞAL GÜZELLİĞİ İLE BİRÇOK YABAN HAYVANINA EV SAHİPLİĞİ YAPAN KUŞADASI DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI’NI ZİYARET EDEN VATANDAŞLARI ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE ORMAN YANGINLARI KONULARINDA BİLGİLENDİRDİ.

Aydın'da jandarma ekipleri, doğal güzellikleri ve yaban hayatıyla ünlü Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nı ziyaret eden vatandaşları çevre temizliği, orman yangınları ve doğa sevgisi konularında bilgilendiriyor.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ve Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, ekipler Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nı ziyaret eden vatandaşlara çevre temizliği, sıfır atık konuları ve orman yangınları hakkında bilgi veriyor. Ormanlık alanlarda dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında broşürler de dağıtılıyor.

Ayrıca, kadın vatandaşlara KADES (Kadına Acil Destek) uygulamasının tanıtımı yapılıyor ve bu uygulamayı telefonlarına yüklemelerine yardımcı olunuyor. "Kadına El Kalkamaz" mottosuyla erkek vatandaşlar da bilgilendirilerek broşürler dağıtılıyor. Jandarma ekipleri, doğanın korunması ve çevre bilincinin artırılması için bu tür faaliyetlere devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER