© Baykuş Haber

Jandarmadan ‘Cezaevi operasyonu

MALATYA MERKEZLİ GERÇEKLEŞTİRİLEN SORUŞTURMA KAPSAMINDA 8 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA ARALARINDA İNFAZ KORUMA MEMURLARININ DA BULUNDUĞU 22 ŞÜPHELİ, ‘İŞKENCE, EZİYET, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA, ZİMMET VE İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA’ SUÇLAMASIYLA JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI.

Malatya merkezli başlatılan bir soruşturma kapsamında, 8 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda, infaz koruma memurlarının da aralarında bulunduğu 22 şüpheli, 'İşkence, eziyet, görevi kötüye kullanma, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma' suçlamalarıyla jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, cezaevinde gerçekleştirildiği iddia edilen 'İşkence, eziyet, görevi kötüye kullanma, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma' gibi suçları işleyen görevlilerin yakalanması için Malatya İl Jandarma Komutanlığı tarafından operasyon düzenlendi. Malatya merkezli bu operasyon sırasında sabahın erken saatlerinde belirlenen adreslere jandarma ekipleri tarafından baskınlar düzenlenerek, Malatya'da Akçadağ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hâlen görevde olan bazı şüpheliler de dahil olmak üzere toplam 22 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si açığa alınmış kurum müdürü, 2'si idari amir ve 18'i ise İnfaz Koruma Memuru olarak görev yapıyordu.

Diğer illerden de gözaltına alınan şüphelilerin Malatya'ya getirildiği ve gözaltı süresinin ardından şüphelilerin mahkemeye sevk edileceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER