© Baykuş Haber

Jandarmadan ormancılara kriminal eğitimi

SİLİFKE İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI TARAFINDAN ORMANCILARA, ORMAN YANGINLARINDA KRİMİNAL FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ.

Mersin Silifke ilçe Jandarma Komutanlığı, orman yangınları için kriminal farkındalık eğitimi düzenleyerek ormancılara bu alanda bilgi verdi. Silifke Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim, orman yangınlarının çıkış nedenlerini ve sorumlularını tespit etmek amacıyla kriminal farkındalık oluşturmayı hedefledi. Eğitime, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlıları Şube Müdürü Ömer Türkleş, eğitimde, 5 Nisan 2023 tarihinde yayımlanan 6831 sayılı Orman Kanunu'nda yapılan değişiklik hakkında bilgi verdi. Kanunun yeni hali, devlet ormanlarının yanmasından veya açıklıklarından yararlanılarak elde edilen alanların şahıslar adına tapuya tescil edilemeyeceğini ve bu alanlara doğrudan orman idaresince el konulacağını belirtti. Yanan orman alanlarındaki varlıkların Orman Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirileceğini vurguladı.

Bu eğitim, ormancılara orman yangınlarının önceden engellenmesi ve yangınların çıkış nedenlerinin tespit edilmesi konularında daha fazla bilgi sahibi olma fırsatı sunuyor. Ayrıca, ormanların ve doğanın korunması için alınan tedbirlerin önemini vurguluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER