© Baykuş Haber

Jandarmanın sanal devriyesi, suçlulara göz açtırmıyor

AYDIN'DA JANDARMA EKİPLERİNCE SON DÖNEMDE GERÇEKLEŞTİRİLEN SANAL DEVRİYEDE BİN 59 SİTE ERİŞİME ENGELLENİRKEN, SUÇ PAYLAŞIMI YAPTIĞI TESPİT EDİLEN 12 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI.

Aydın'da son dönemde gerçekleştirilen sanal devriye faaliyetleri sonucunda, toplamda bin 59 web sitesinin erişimi engellendi. Aynı zamanda, suç paylaşımı yaptığı belirlenen 12 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, emniyet ve asayişin sağlanması, halkın huzuru ve güvenliğinin korunması amacıyla suçlarla mücadele etmektedir.

Eylül ayındaki sanal devriye çalışmalarında, internet üzerindeki dolandırıcılık amaçlı 332 web sitesi ve mobil uygulama, gündeme uygun konularla oltalama yöntemi kullanarak geliştirilmişti. Bu sitelere ve uygulamalara erişim, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi tarafından engellendi. Ayrıca, erişimi engellenebilir olarak belirlenen 727 web sitesi ve içerik, yasa dışı bahis (437), müstehcenlik (258), fuhuş (22), ve terör propagandası (10) gibi suçlarla ilişkilendirilerek Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellendi.

Ayrıca, 12 şüpheli şahsın sosyal medya platformlarında suç içerikli paylaşımlar yaptığı tespit edildi ve bu şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, suçla mücadelede kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER