© Baykuş Haber

Japonya Başkonsolosu Kasahara Çiftlikköyde

GEÇTİĞİMİZ YIL TÜRKİYE’DE GÖREVE BAŞLAYAN JAPONYA’NIN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU KENİCHİ KASAHARA ÇİFTLİKKÖY’Ü BİR DİZİ TEMASLARDA BULUNDU.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de görevine başlayan Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Kenichi Kasahara, Çiftlikköy ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ile belediye binasında bir araya gelen Kasahara, ilçe hakkında detaylı bilgiler aldı. Başkan Silpagar, Japonya ile Türkiye arasındaki köklü kardeşlik bağlarına vurgu yaparak, "Türk halkı olarak Japonları çok seviyoruz ve sizlerin de Türk halkını ve Türkiye'yi sevdiğinizi biliyoruz. Sizlerin ziyareti bizi onurlandırdı" dedi.

Daha sonra Kasahara, Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret etti ve 2022 yılında Japon Büyükelçiliği'nin Yerel Hibelere Destek Programı ile hibe edilen 'Afet ve Acil Durumlar İçin Arama Kurtarma Aracı' hakkında bilgi aldı. Başkonsolos Kasahara, aracın Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğini simgelediğini ifade ederek, aracın Çiftlikköy bölgesine büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Daha sonra Çiftlikköy Belediyesi Saklıbahçe Sosyal Tesisleri'nde Başkan Silpagar tarafından ağırlanan Başkonsolos Kasahara, Türkçe olarak sohbet etti. Başkan Silpagar, Türk ve Japon halkları arasında karşılıklı sevgi ve saygı ilişkilerinin bulunduğunu vurgulayarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çiftlikköy ilçesindeki son dönemde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi veren Silpagar, ilçenin özelliklerini anlattı ve Başkonsolos Kasahara'ya anı tabağı hediye etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER