© Baykuş Haber

Japonya ve Fransadan savunma iş birliğini güçlendirme kararı

JAPONYA DIŞİŞLERİ BAKANI YOSHİMASA HAYASHİ VE FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI CATHERİNE COLONNA, SAVUNMA ALANINDA İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRME KONUSUNDA ANLAŞTI.

Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ve Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, savunma alanında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir görüşmede bulundu. Bu görüşme, Fransa'nın başkenti Paris'te Yeni Küresel Finansal Pakt Zirvesi sırasında gerçekleşti. Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bakanların savunma alanındaki iş birliğini güçlendirmek konusunda anlaştığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, bakanların ekonomik güvenlikle ilgili bir çalışma grubu kurma konusunda anlaştığı ve denizcilik alanında ortak tatbikatlar gibi somut iş birliği konularında da fikir birliğine vardığı ifade edildi. Japonya Dışişleri Bakanı Hayashi'nin, ekonomi, bilim ve teknoloji, küresel katılım, kültürel ve halklar arası etkileşim gibi alanlarda ikili ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduğu kaydedildi.

Ayrıca, Hayashi ve Colonna'nın görüşmede Rusya'ya yönelik yaptırımlar ve Ukrayna'ya verilen askeri destek gibi konuları ele aldığı belirtildi. Paris'te düzenlenen Yeni Küresel Finansal Pakt Zirvesi'ne birçok devlet ve hükümet başkanı, uluslararası kuruluşların başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve özel sektör temsilcileri katılıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER