© Baykuş Haber

Jehan Barbur ve Volkan Öktem mest etti

SAKİNLEŞTİRİCİ SESİ VE DUYGU YÜKLÜ ŞARKILARIYLA TÜRKİYE'NİN EN İYİ CAZ VOKALLERİNDEN BİRİ KABUL EDİLEN BESTECİ, YORUMCU JEHAN BARBUR İLE 40 YILI AŞKIN MÜZİK BİRİKİMİYLE MÜZİK DÜNYASINDA ÖNE ÇIKAN VOLKAN ÖKTEM NİLÜFER CAZ FESTİVALİ’NDE SAHNE ALDI.

Sakinleştirici sesi ve duygu yüklü şarkılarıyla Türkiye'nin en saygın caz vokallerinden biri olarak kabul edilen besteci ve yorumcu Jehan Barbur, 40 yılı aşkın müzik deneyimiyle bilinen Volkan Öktem ile Nilüfer Caz Festivali kapsamında sahneye çıktı.

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Nilüfer Caz Festivali, doğal bir ortamda müziğin tadını çıkarmak isteyenler için unutulmaz anlar sunmaya devam ediyor. Balat Atatürk Ormanı'nda gerçekleşen bu etkinliğe ilgi büyüktü. Gecenin açılış konserini, 40 yılın üzerindeki müzik kariyeriyle tanınan Volkan Öktem verdi. 1980'lerden bu yana Tarkan, Sertab Erener ve Aydın Esen gibi birçok ünlü sanatçıya hem sahnede hem de stüdyoda eşlik eden, ayrıca çeşitli gruplarda yer alan Volkan Öktem, caz tutkunlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Volkan Öktem'e bas gitarda Serhat Şensesli, klavyede Halil İbrahim Işık, trompette Barış Doğukan Yazıcı ve piyanoda Bülent Ercüment Orkut eşlik etti. Öktem'in davul performansı da büyük alkış aldı.

Volkan Öktem'in performansının ardından, prodüktör, söz yazarı, besteci, şarkıcı ve edebiyatçı kimlikleriyle öne çıkan Jehan Barbur sahne aldı. Etkileyici sesiyle izleyenlerin kalbine dokunan Jehan Barbur'a davulda Onur Başkurt, bas gitarda Murat Çopur, elektro gitarda Eylül Biçer ve piyanoda Evrim Tüzün eşlik etti. 2009 yılında çıkardığı "Uyan" albümü ile geniş bir hayran kitlesine ulaşan Jehan Barbur, kendi sözleri ve besteleriyle tanınan şarkılarını bu sefer Bursa'da bulunan müzikseverler için seslendirdi. Barbur, dokunaklı şarkılarıyla dinleyenlere müzikal bir ziyafet sundu. "Yeni Hayat", "Gidersen", "Selvi Boylum Al Yazmalım" gibi unutulmaz eserleri de seslendiren sanatçıya, konser alanını dolduran yüzlerce müziksever de eşlik etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER