© Baykuş Haber

Jeotermal kaynak suyunun turizme ve seracılığa kazandırılması için çalışmalar sürüyor

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE MADEN TETKİK VE ARAMA (MTA) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ORTAKLAŞA YÜRÜTÜLEN PROJEDE, JEOTERMAL BORU HATTI DÖŞENİYOR.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projede, jeotermal boru hattı döşeniyor. Sur ilçesi Çarıklı mahallesinde gerçekleşen bu projenin amacı, 2 bin metrelere yaklaşan derinliklerde bulunan ve yaklaşık olarak 65 derece sıcaklığa sahip olan doğal kaynak sıcak suyunu turizm ve seracılık alanlarında kullanabilmektir. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, bu sıcak suyun taşınabilmesi için jeotermal boru hattı kurma çalışmalarına başlamıştır.

Projenin bir parçası olarak, ekipler 25 litre/saniye debisi olan bu sıcak suyun geçeceği yaklaşık 2.700 metre uzunluğundaki jeotermal enerji boru hattını döşüyorlar. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, bu önemli projenin ilerleyişini bizzat incelemiş, terfi hatlarının geçeceği alanlarda gerekli kontrolleri yaparak teknik ekipten bilgi almıştır.

Tutşi, projenin Diyarbakır'ın sosyal, kültürel, turizm, ticaret ve ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için yoğun bir çaba harcadıklarını ifade etmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER