© Baykuş Haber

Jorge Jesus: Kupa şampiyonu olma ihtimalimiz var

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Antalyaspor maçının ardından Türkiye Kupası'nda şampiyon olma ihtimallerinin olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli ekip, Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında evinde Antalyaspor'u 2-0 mağlup ederek galip ayrıldı. Maç sonrası basın toplantısında konuşan Jorge Jesus, kupa finaline hazırlanmaları gerektiğini vurgulayarak, "Bu akşamki galibiyeti iyi ve kaliteli oyunla elde ettik. Savunma hattımız, Luan'ın dönüşüyle daha güçlendi. Amacımız, galibiyet serisini sürdürmekti. Rakip takımın sonucunu bekliyorduk. İkinci yarıda ligin iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum. İyi bir puan ortalaması yakaladık ancak rakibimiz daha iyiydi. Şimdi odaklanmamız gereken tek şey kupa. Kazanmak istiyoruz. Hem mental hem de fiziksel olarak iyi hazırlanmalıyız. Şampiyonluk yolunda sona yaklaşıyoruz. Eğer kupayı alabilirsek, Süper Kupa finali için yeni sezon başında oynamaya hak kazanırız. Şu ana kadar iyi bir performans gösterdik, ancak ligi kazanamadık. Şimdi sadece kupa hedefimiz kaldı ve bu hedefe ulaşmak için çalışacağız. Fenerbahçe 8 yıldır bir kupa kazanamıyor ve bu bizim için çok önemli bir hedef. Bu düşünceyle iki hafta boyunca çalışacağız." şeklinde konuştu.

Jorge Jesus ayrıca takımının şampiyonluk yarışını kaybettiği hakkında sorulan bir soruya, "Şampiyonluğun neden kaybedildiği konusu subjektif bir meseledir. Bunun birkaç nedeni vardır ve tek bir nedeni işaretlemek mümkün değil. Her maç, rakip takım ne olursa olsun 3 puan değerindedir. Bu sezon rakiplerimizden daha az puan aldık, bu nedenle ligi kazanamadık. Her kulüp şampiyon olsa da olmasa da kadrosunu düzenler. Fenerbahçe gibi diğer kulüpler de ihtiyaçlarına göre transferler yapacaklardır." şeklinde yanıtladı.

Ayrıca Arda Turan'ın performansı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Jorge Jesus, "Bu haberlerin takımı etkilediğini düşünmüyorum. Takım içinde hiç konuşulmadı. Bazı spekülasyonlar yapıldı. Ben hala Türkiye'deyim. Oyuncularımız bunu biliyordu ve her zaman sakin ve özgüvenliydiler. Arda ve Miha son dönemde performanslarını artırdı. Arda'nın sakatlık dönemi geçirdiği bir zaman vardı. Miha da sakatlık yaşadı. İkisi de performanslarını yükseltti. Bugün İrfan, Miha ve Arda çok iyiydiler. Arda'nın yarattığı pozisyon, büyük ve kaliteli bir oyuncunun yapacağı bir pozisyondu. Bu oyuncuların performansı takımımızı yükseltti." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER