© Baykuş Haber

Kaçak gecekondu yıkımında zabıtanın ‘Türk bayrağı hassasiyeti

YIKIM ÖNCESİ EŞYALARINI TAŞIYAN YABANCI UYRUKLU ŞAHISLARDAN BİRİ, ELİNDEN DÜŞÜRDÜĞÜ TÜRK BAYRAĞINI TEKRAR ALIP EŞYALARIN ÜZERİNE KOYDU. ZABITA İSE EŞYALARIN ÜZERİNDEKİ BAYRAĞI ALIP TEL ÖRGÜLERE ASTI.

Antalya'da, yabancı uyruklu şahısların ve kağıt toplayıcılarının yaşadığı kaçak gecekonduların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. Yıkım sırasında, eşyalarını taşıyan bir yabancı uyruklu şahıs, elinden düşürdüğü Türk bayrağını yeniden alıp eşyaların üzerine koymuş. Ancak zabıta ekipleri, bayrağı alarak daha yüksek bir noktadaki tel örgülere asmış.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Kızıltoprak Mahallesi'nde, kağıt toplayıcıları ve yabancı uyruklu şahısların kaçak olarak kullandığı gecekondular, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine yıkılıyor. Kaçak elektrik ve su kullanımının tespit edilmesi üzerine bu hizmetler de kesildi. Bugün, 5 gecekondu ve metruk yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkım sırasında bir yabancı uyruklu şahıs, elindeki Türk bayrağını düşürdüğünde, bayrağı tekrar alarak eşyaların üzerine koymuş. Ancak Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, bayrağı alarak daha yüksek bir noktadaki tel örgülere asmışlar.

Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, bölgenin 84 dönümlük hazine arazisi içinde bulunduğunu ve belediyenin imar planında mesire alanı olarak kayıtlı olduğunu belirtti. Burada yabancı uyruklu vatandaşların kaçak olarak kaldığını ve çöp topladıklarını, bu çöpleri mahalleye getirip kamyonlarla satışa götürdüklerini ifade etti. Mahalle sakinleri, bu durumdan şikayetçi olmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER