© Baykuş Haber

Kaçak maden ocağında 1 kişinin öldüğü göçükle ilgili 1 şüpheli serbest

ZONGULDAK’TA KAÇAK MADEN OCAĞINDA 5 GÜN ÖNCE GÖÇÜK ALTINDA KALARAK HAYATINI KAYBEDEN MADENCİ UĞUR BIYIKLI (33) OLAYINDA KAÇAK OCAK SAHİBİ B.Ş. (42) ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI.

Zonguldak'ta, kaçak bir maden ocağında meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan göçükle ilgili olarak gözaltına alınan, iddia edilen maden ocağı sahibi olduğu öne sürülen şüpheli, mahkemeye çıkarıldı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, Bağlık Mahallesi'nde yer alan ruhsatsız bir maden ocağında 21 Haziran'da gerçekleşti. Uğur Bıyıklı, bu kaçak maden ocağında çalışırken yaşanan göçüğün altında kaldı. Arkadaşları tarafından kurtarılarak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülen Bıyıklı'nın belinde kırık olduğu tespit edildi. Yaralı madenci, ilk müdahalenin ardından tedavisi için Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi, ancak 4 gün sonra hayatını kaybetti.

Olayın ardından, maden ocağı sahibi olduğu öne sürülen B.Ö. gözaltına alındı ve daha sonra mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme tarafından alınan kararla, şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu tür olaylar, maden güvenliği ve denetimi konularındaki önemi bir kez daha gözler önüne sermektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER