© Baykuş Haber

Kaçkar Dağlarındaki yaralı dağcı kurtarıldı

KAÇKAR DAĞLARI'NDA YÜRÜYÜŞ YAPTIĞI ESNADA DÜŞEREK YARALANAN DAĞCI KURTARILARAK HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI.

Kaçkar Dağları'nda yürüyüş yaparken düşerek yaralanan bir dağcı, hızlı bir kurtarma operasyonu sonucu hastaneye nakledildi.

Elde edilen bilgilere göre, dağcı Tolga T., Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kavrun Yaylası'nda kamp yapmış ve ertesi sabah Kaçkar Dağları'nda bulunan buzul bölgesine tırmanışa geçmişti. Ancak yürüyüş esnasında düşerek kolundan, omzundan ve ayağından yaralandı. Dağcı, olay yerindeki durumunu yetkililere bildirdi.

Olay yerine Rize AFAD, JAK, 112 Acil Sağlık ve AKUT ekipleri sevk edildi. İlk etapta iki deneyimli dağcı, yaralı dağcıya ulaştı. Rize AFAD tarafından çağrılan Sahil Güvenlik helikopteri, hava koşulları nedeniyle yaralıyı alamayınca, bölgenin Artvin'in Yusufeli ilçesinden tahliye edilmesinin daha güvenli olacağı belirtildi.

Yusufeli bölgesinden gelen Artvin AFAD, İstanbul ve Rize AKUT ekipleri ile yerel dağcılardan oluşan bir ekip, önceden belirlenen alana ulaşmak için 4 saat süren bir yürüyüş gerçekleştirerek yaralı dağcıya ulaştı. Dağcıya ilk müdahale yapıldıktan sonra 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Yusufeli Devlet Hastanesine nakledildi ve burada tedavi altına alındı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER