© Baykuş Haber

Kadıköy’de aracın üstüne devrilen ağaç 51 daireyi icralık etti 

Oğuzhan UYSAL - Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA)-  KADIKÖY’de 21 Ağustos 2022 Pazar günü apartman bahçesinde bulunan ağacın devrilmesi sonucu 5 araç zarar gördü. Araç sahipleri hasarlarını sigorta şirketlerinden tahsil etti ancak bir sigorta şirketi, araç sahibine ödediği 200 bin lira için 51 daire sahibine toplamda 262 bin lira icra gönderdi. Apartman sakinleri karara itiraz ederken ”Ağacı biz kırmadık fırtına sonucunda dalları koptu ve araçlara zarar verdi” dedi.

Kadıköy'de 21 Ağustos 2022 tarihinde apartman bahçesinde bulunan ağacın fırtına nedeniyle devrilmesi sonucu 5 araç zarar gördü. Araç sahipleri zararlarını sigorta şirketlerinden tahsil etti, ancak bir sigorta şirketi, 200 bin lira ödediği bir araç sahibi için toplamda 262 bin lira icra gönderdi. İtfaiye raporlarına göre doğal bir afet olarak kaydedilen olayın ardından, 51 daire sahibi yasal süre içinde itirazda bulundu.

Apartman sakinleri, sigorta şirketinin tüm dairelere icra gönderdiğini ve bu parayı tahsil etmek istediğini belirtiyor. Sigorta şirketi, ödediği maliyetin asıl sorumlusu olan kişiye geri ödenmesi gerektiğini ifade ederek ödeme yapılmazsa "Rücu davası" açacaklarını söylüyor. Ancak apartman sakinleri, olayın doğal bir afet olduğunu ve sorumluluklarının olmadığını savunuyor.

Apartman yöneticisi Pınar Bayındır Yenel, sigorta şirketinin tüm daire sahiplerinden bu parayı tahsil edeceğini ancak apartman sakinlerinin ödemeye gücünün olmadığını söylüyor. Sigorta şirketlerine her ay prim ödediklerini ve hasarlarının giderilmesini beklediklerini ifade ediyor.

Süleyman Sarılar, ağacın fırtına nedeniyle zarar verdiğini ve apartman sakinlerinin bu durumdan sorumlu olmadığını belirtiyor. Sigorta şirketinin tüm daire sahiplerine haciz koymak istemesini "sigortaların cinliği" olarak tanımlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER