© Baykuş Haber

Kadıköyde mücevher vurgunu yapan sanıklar yeniden yargılanacak

KADIKÖY'DE MÜCEVHER VURGUNU DAVASI BOZULDU

Cancri Jewelry, kurduğu sistemi kullanarak iddia edilen şekilde Türkiye genelinde yaklaşık 110 bin kişiyi 250 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Kadıköy şubesinde çalışan iki kişinin de yüksek kar vaadiyle bir iş adamını dolandırdığı iddiasına ilişkin verilen karar, dosyanın eksik incelendiği gerekçesiyle bozuldu.

İstinaf Mahkemesi tarafından verilen bozma kararında, şüpheli olarak görülen ve bu suçla ilgili soruşturma süreci devam eden Sapphire Stone Kuyumculuk San. Tic. Ltd. Şti.'nin kurucusu ve temsilcileri hakkında çıkacak sonuçların beklenilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, kamu davası açılması durumunda bu iki dosyanın birleştirilmesinin gerekebileceği belirtildi.

Bu kararın ardından, her iki dava dosyası yeniden incelenecek ve sonuca göre sanıkların hukuki durumu belirlenecek. İddianamede, Cancri Jewelry çalışanlarının kurduğu sistemi kullanarak yüksek kar vaadiyle müşterileri dolandırdığına dair bilgiler yer almaktadır. Bu suçla ilgili olarak sanıklar S.S. ve K.E. hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 10 yıl hapis cezası talep edilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER