© Baykuş Haber

“Kadın isterse her işi yapar” diyerek kocasına yardım ediyor

DİDİM’Lİ AYŞEGÜL HEM EVDE HEM DE DÜKKANDA EŞİNİN YOL ARKADAŞI..

Didim ilçesinde lastik tamiri ve rot-balans hizmeti sunan iş yerinde eşinin yanında çalışan Ayşegül Acar, "Kadın istediği işi yapar" diyerek örnek oluyor.

Didim Cumhuriyet Mahallesi'nde faaliyet gösteren küçük sanayi sitesinde lastik tamiri ve rot-balans işi yapan Mehmet Ali Acar, personel bulma konusunda zorluk yaşayınca eşinden yardım istedi. Bu talebi olumlu karşılayan Ayşegül Acar (35), kısa sürede işi öğrenmeye başladı. Özellikle lastik tamiri işi için gelen müşterilerin başta şaşırdığını söyleyen Ayşegül Acar, zamanla diğer esnaflar ve müşterilerin bu duruma alıştığını ifade etti. İşi öğrenme sürecini anlatan Ayşegül Acar, "İlk başlarda eşime yemek getiriyordum, çay yapıyordum, atölyeye gelip gidiyordum. Zaman zaman personel sıkıntısı yaşadık. Sonrasında 'ben de bu işi yapabilirim' diyerek işi öğrenmeye başladım. İlk başta zor geliyordu, ama şimdi alıştım. Dükana gelen müşteriler önceleri şaşırıyorlardı, şimdi ise alıştılar. Kadın sürücüler özellikle beni çalışırken görünce hem şaşırıyorlar hem de güvenerek geliyorlar" dedi.

Evli ve 2 çocuk annesi Ayşegül Acar, ev işleriyle, sanayide çalışmanın zorlayıcı olduğunu belirterek, aynı zamanda yol servisine gittiğini söyledi. Acar, "Lastik tamiri yaparak çalışmak benim için hiç zor değil. İşimi çok iyi yaptığımı biliyorum. Aracı yukarı kaldırmak, lastiği sökmek, sorunu bulmak, tamir etmek ve yerine tekrar takıp teslim etmek hiç zor değil. Tek zorluk, 'Sen kadınsın nasıl yapacaksın?' tepkileriyle karşılaşmak. Ancak zaman içinde bunların çoğunu aştık. Kadınların iş seçimi konusunda başkalarının karar vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Kadınlar istedikleri işi rahatlıkla yapabilirler" dedi.

Mehmet Ali Acar ise eşiyle birlikte işyerinde çalışmanın kendilerine rahatlık sağladığını belirterek, "Günün her saati birlikteyiz. Aile dükkanı gibi çalışıyoruz. Çocuklarımız da yanımızda. Eşim ilk başta zorlansa da işi öğrendi. Müşterilerimizin tepkileri güzel ve olumlu. Hayatın her anında artık birlikte çalışıyoruz. Eşim hem evimizi, hem de işimizi idare ediyor" diyerek eşine destek olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER