© Baykuş Haber

Kadın kursiyerlerin el emekleri görücüye çıktı

KOCASİNAN HALK EĞİTİM MERKEZİ VE ERCİYES 38 KADIN KOOPERATİFİ İŞ BİRLİĞİ İLE HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENEN SERGİDE KURSİYER KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI.

Kocasinan Halk Eğitim Merkezi ve Erciyes 38 Kadın Kooperatifi iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlendi. Kayseri Öğretmenevi’nde gerçekleşen serginin açılışına, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Adnan Göllüoğlu, Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes 38 Kadın Kooperatifi Başkanı İlknur Daloğlu, protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, sergiyi gezip, ürünler hakkında bilgi aldılar.

Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Kılıç, bu serginin "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, Erciyes 38 Kadın Kooperatifi ile iş birliği içinde düzenlenen el sanatları kursu ürünlerini sergilediğini belirtti. Kursiyerler tarafından bir yıl boyunca üretilen bu ürünlerin yaklaşık 15 kursiyer tarafından yapıldığını ve sergide 500'e yakın ürünün sergilendiğini ifade etti. Ayrıca bu işbirliği sayesinde kadın kooperatifini destekleyerek aile ekonomilerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Kılıç, halk eğitim kurslarının herkese açık olduğunu ve tüm vatandaşları bu kurslara katılmaya davet etti.

Erciyes 38 Kadın Kooperatifi Başkanı İlknur Daloğlu ise kooperatiflerinin atık ürünlerden ileriye dönük objeler, malzemeler ve kullanıma dönük çalışmalar yaptığını belirtti. Sergideki eserlerin sayısının 500'ü aştığını ve el sanatları, ev tekstili, el nakışı gibi birçok branşta ürünlerin bulunduğunu söyledi. Daloğlu, kooperatiflerinin amaçlarının hem kadınların boş vakitlerini değerlendirmesi, üretime yönelik çalışmalara katılması hem de ev hanımlarının istihdama yönelik çalışmalar yapabilmesi olduğunu dile getirdi.

Sergi, 2 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak ve el emeği göz nuru ürünlerin beğeniye sunulmasına olanak sağlayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER