© Baykuş Haber

Kadın marangoz erkeklere rakip oldu

DÜZCE'DE "ERKEK MESLEĞİ" OLARAK BİLİNEN MARANGOZLUĞU ÖZVERİYLE SÜRDÜREN ELİF DEMİR, ATÖLYESİNDE BİRBİRİNDEN GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR.

Düzce'de yaşayan Elif Demir, marangozluğu özveriyle sürdüren bir kadın olarak dikkat çekiyor. Yaklaşık 4 yıl önce ahşap hobisini mesleğe dönüştüren Demir, babasına yardım etmek amacıyla marangozluğa başladı ve kısa sürede sektörde adını duyurdu. Atölyesinde güç gerektiren birçok makineyi kullanarak ahşaba şekil veren Demir, aynı zamanda dekoratif ve özgün çalışmalar yapıyor. Bu alandaki yeteneği ve işlerinin güzellikleriyle müşterileri tarafından seviliyor.

Mesleğinin dikkat gerektirdiğini söyleyen Demir, marangozluk yaparken mutlu olduğunu ve kadınların her alanda başarılı olabileceğini kanıtladığını belirtiyor. Atölyedeki makineleri tek başına kullanabilen Demir, özellikle kıl testereyle çalışmanın ona büyük bir zevk verdiğini ifade ediyor.

Elif Demir, "Kadın o işi yapamaz" düşüncesini yıkarak, isteyen herkesin bu mesleği deneyebileceğini ve kadınların her şeyi yapabileceğini gösterdiğini vurguluyor. Marangozluğun yanı sıra sanatıyla ahşaba hayat veriyor ve bu işten büyük bir mutluluk duyuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER