© Baykuş Haber

Kadın Sağlığı Merkezi danışanları Darısekisi Örnek Köyünü gezdi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE HİZMET VEREN KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİ DANIŞANLARI DARISEKİSİ ÖRNEK KÖY’ÜNÜ GEZDİ. UZMANLAR EŞLİĞİNDE ÖNCE ISINIP FİZİKSEL AKTİVİTELER GERÇEKLEŞTİREN KADINLAR, ARDINDAN BİRBİRİNDEN HAREKETLİ PARÇALARDA DANS EDEREK STRES ATTI. RENGARENK EVLERİN ARASINDA DOLAŞARAK ORTANCA SOKAK’TA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLEN KADINLAR, ÖRNEK KÖY’Ü İLK DEFA GEZMENİN VE YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAKINDAN GÖZLEMLEMENİN HAYRANLIĞINI YAŞADI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kadın Sağlığı Danışma Merkezi danışanları, keyifli bir geziye çıkarak Darısekisi Örnek Köy'ü ziyaret etti. Bu özel etkinlik, kadınların sağlıklı yaşam aktivitelerini artırmayı amaçlayan bir girişim olarak düzenlendi.

Kadınlar, uzmanlar eşliğinde başladıkları etkinlikte öncelikle ısınma hareketleri yaparak fiziksel aktivitelerde bulundular. Daha sonra ise enerjik danslarla streslerini atma fırsatı buldular. Rengarenk evlerle çevrili sokaklarda dolaşarak hatıra fotoğrafları çektiren kadınlar, Darısekisi Örnek Köy'ünün güzelliklerini ve Yörük kültürünü yakından gözlemleme şansını yaşadılar.

Fizyoterapist Ayşe Deniz, etkinliğin amacının, Kadın Sağlığı Danışma Merkezi'nde hizmet alan danışanların sağlıklı yaşam aktivitelerini artırmak olduğunu söyledi. Ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların her zaman yanlarında olduklarını ve sağlıklı yaşamı desteklediklerini vurguladı. Psikolojik ve fiziksel yönden kadınları desteklediklerini belirtti.

Etkinliğe katılan Nafile Karaduman, bu deneyimin kendisi için çok farklı ve memnuniyet verici olduğunu belirterek, spor yapmaya karar verdiğini dile getirdi. Ayrıca, Kadın Sağlığı Danışma Merkezi'ni bir arkadaşının tavsiyesiyle keşfettiğini ve aldığı destekten çok memnun kaldığını ifade etti.

Mediha İlgün ise etkinlikten memnun bir şekilde ayrıldığını ve Darısekisi Örnek Köy'ünün hava koşulları açısından kendisine çok iyi geldiğini söyledi. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi'nden aldığı hizmetlerden memnun olduğunu ve personelin uzmanlığına güvendiğini belirtti. Ayrıca, merkezi herkese tavsiye etti.

Kadın Sağlığı Danışma Merkezi'nin düzenlediği bu etkinlik, katılan kadınlar için sağlıklı yaşamı desteklemenin yanı sıra keyifli bir gün geçirme fırsatı sunmuş gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER