© Baykuş Haber

Kadın Sağlığı Merkezindeki diyetisyen desteği ile kadınlar daha mutlu

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BÜNYESİNDE HİZMETLERİNİ SÜRDÜREN KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİNE GİREN KADINLAR, MERKEZDEN MUTLU AYRILIYOR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Sağlığı Danışma Merkezi, kadınlar arasında büyük ilgi görüyor ve mutlu ayrılmalarını sağlıyor. Merkez, uluslararası bir organizasyon olan Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) desteği ile 2021 yılında hizmete başladı ve psikolojik danışmanlık, egzersiz danışmanlığı ve diyetisyen desteği gibi ücretsiz hizmetler sunuyor.

Kadın Sağlığı Danışma Merkezi, 18 yaş ve üzeri kadınlara yönelik diyetisyen hizmeti ile büyük beğeni topluyor. Diyetisyenler, kişiselleştirilmiş liste ve programlarla kadınlara sağlıklı kilo verme konusunda destek oluyor. Kadınlar, kilo verdikçe yaşam kalitelerinin arttığını ve bazı sağlık sorunlarının düzeldiğini belirtiyorlar. Merkez, randevu almak isteyen kadınlar için "Alo 185 Teksin" hattı ve 0324 5027916 numaralı telefon üzerinden hizmet veriyor.

Diyetisyen Müge Kinaj, beslenme konusundaki yanlış bilgilerin toplumda yaygın olduğunu belirterek, kişilerin yaşam tarzı, sosyoekonomik durumu ve sağlık durumlarını dikkate alarak doğru ve sağlıklı beslenme planları hazırladıklarını ifade etti. Ayrıca, gebe ve emziren kadınların beslenmesini düzenleyerek takip ettiklerini ekledi.

Merkezden hizmet alan kadınlar, kilo verdikçe daha mutlu, aktif ve sağlıklı hissettiklerini dile getiriyorlar. Hicran Kalle, 5 ay içinde 15 kilo verdiğini ve 10 yıldır giyemediği bazı kıyafetlerini giyebildiğini söylüyor. Naciye Coşkun ise kilo vermenin yanı sıra şeker hastalığı kontrolünün de düzeldiğini paylaşıyor ve kendini genç hissettiğini ifade ediyor. Kadınlar, ücretsiz hizmet sunan bu merkeze teşekkür ediyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER