© Baykuş Haber

Kadınlar öğreniyor, üretiyor, sosyalleşiyor

HACILAR AİLE DESTEK MERKEZİ’NDE (ADEM) UYGULAMALI KURS VE EĞİTİM ALAN KADINLAR, ÜRETTİKLERİYLE HEM ÖĞRENİYOR, HEM DE SOSYALLEŞİYOR. EĞİTİMİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN KADINLAR İSE SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANIRKEN AİLE BÜTÇELERİNE DE KATKI SAĞLIYOR.

Hacılar Aile Destek Merkezi (ADEM), uygulamalı kurs ve eğitimlerle kadınlara öğrenme ve sosyalleşme fırsatları sunuyor. Bu kurslara katılan kadınlar, sertifika almanın yanı sıra aile bütçelerine de katkı sağlıyor.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ADEM'i ziyaret ederek kadın kursiyerlerle sohbet etti. Başkan Özdoğan, ADEM'in çeşitli beceri kurslarına ev sahipliği yaparak kadınlara meslek öğrenme fırsatı sunduğunu ifade etti. Kadınlar, bu eğitimlerin ardından kendi iş yerlerini açabilme fırsatı buluyorlar. Bu sayede aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar.

Kursiyer kadınlar, meslek öğrenmenin yanı sıra kişisel gelişimlerine de katkı sağladıklarını ve her gün yeni bilgiler öğrendiklerini dile getirdiler. Aynı zamanda ADEM'de sosyalleşme fırsatı bulduklarını ve boş zamanlarını değerlendirdiklerini belirttiler. Kadınlar, ADEM'i destekleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederken, Başkan Özdoğan'a da teşekkürlerini iletti.

ADEM'de geleneksel Türk Mutfağı, iğne oyası, dikiş nakış, el sanatları, bilgisayar kursu, Kur'an-ı Kerim okuma/yazma, resim gibi alanlarda eğitimler veriliyor. Bu merkezler, kadınların meslek öğrenmesi, sosyalleşmesi ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla önemli bir rol oynuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER