© Baykuş Haber

Kadınlara yönelik mesleki istihdama destek artırılıyor

KADINLARA YÖNELİK MESLEKİ İSTİHDAMA DESTEK ARTIRILIYOR

Şanlıurfa Valiliği, Karaköprü Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) projesi için protokol imzalandı. "Akademi Şanlıurfa" projesi olarak adlandırılan bu projenin protokolü, Şanlıurfa Valiliği himayesinde gerçekleşti.

Vali Salih Ayhan, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, "Akademi Şanlıurfa" projesinin, yerel dinamikleri harekete geçirerek sosyal sorunları çözmeyi, dezavantajlı kesimlerin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamayı, istihdamı artırmayı ve sosyal sorumluluk projelerini yaygınlaştırmayı hedefleyen SOGEP programı çerçevesinde desteklenen bir proje olduğunu belirtti.

Kadınların toplum içindeki önemine değinen Vali Ayhan, kadınların toplumun aynası olduğunu vurgulayarak, kadınların güçlenmesi ve gelişmesinin büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Proje kapsamında, Karaköprü Belediyesi tarafından tahsis edilen Yaşam Sokağı Çarşısı'nda bir eğitim merkezi kurulacağını belirten Vali Ayhan, bu merkezin 17 atölye ve 4 ortak kullanım alanı içereceğini açıkladı.

Hedeflerinin 200 kadın girişimci adayına mesleki eğitim vermek olduğunu söyleyen Vali Ayhan, ayrıca 20 mentörlük hizmeti sunulacağını ve kendi işini kuracak 30 kadın girişimcinin yetiştirileceğini dile getirdi. Eğitim alan kadınların istihdam edilmesi için de 120 kişilik bir hedef belirlediklerini ifade etti.

Toplam bütçesi 7 milyon TL olan "Akademi Şanlıurfa" projesinin 4 milyon TL'sini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın karşıladığını belirten Vali Ayhan, proje ile kadın girişimciliği konusunda farkındalık oluşturmayı ve kadın girişimcilere destek sağlayarak onların güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER