© Baykuş Haber

Kadınların el emekleri görücüye çıktı

KADINLAR, ESERLERİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren aile merkezlerinde eğitim alan kadınlar, ürettikleri el sanatları eserlerini sergileyerek beğeniye sundu. Sergiler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve eşi Seval Fadıloğlu'nun katılımıyla açıldı.

Şehitkamil ilçesinde bulunan Bülbülzade, Aile Merkezi, Hanımlar Lokali Aile Merkezi, Pir Sultan Aile Merkezi, Kayaönü Aile Merkezi, Selimiye 2 Aile Merkezi gibi 5 farklı merkezde düzenlenen sergilere, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eşi Seval Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürü İbrahim Halil Berk, AK Parti Şehitkamil Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, kursiyerler ve sanatseverler katıldı.

Şehitkamil Belediyesi'nin 27 farklı aile merkezinde düzenlediği etkinliklere toplamda 3 bin 870 kadın katıldı. Bu kadınlar, 23 farklı branşta aldıkları eğitimlerin sonucunda birçok el sanatı eseri üretti. Bu üretilen eserler, sergilendi ve satışa sunuldu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, etkinliklerin açılışı öncesinde katılımcılara hitap ederek, aile merkezlerinin amacının kadınların sosyalleşmelerini sağlamak ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarını desteklemek olduğunu vurguladı. Kadınların bu merkezlerde öğrendikleri becerileri kullanarak aile ekonomilerine katkıda bulunduklarını ifade etti.

Serginin açılışının ardından ziyaretçiler, üretilen el sanatları eserlerini inceledi ve satın alma fırsatı buldu. Başkan Fadıloğlu, kadınların el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER