© Baykuş Haber

KAEÜ Nitelikli Eğitim sıralamasında en iyiler arasında yer aldı

KAEÜ REKTÖRÜ VATAN KARAKAYA

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), uluslararası düzeyde önemli bir başarıya imza atarak Times Higher Education (THE) tarafından düzenlenen "Nitelikli Eğitim" sıralamasında en iyi üniversiteler arasında yer aldı. KAEÜ'nün başarısı, Times Higher Education tarafından tescillendi. Bu sıralamada dünya genelinde 112 ülkeden 1591 üniversite yer aldı ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi en iyi üniversiteler arasında yerini buldu.

Times Higher Education (THE), Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlama üzerine yapılan bir araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, nitelikli eğitim kategorisinde dünya genelinde 246. sırada yer alarak büyük bir başarı elde etti. Bu başarı, üniversitenin topluma sosyal, ekonomik, kültürel ve ekolojik alanlarda etkisinin Birleşmiş Milletler'in "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri"ne dayalı ölçütlerle değerlendirildiği 2023 Times Higher Education Etki Sıralamasında elde edildi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, "Nitelikli Eğitim," "Sağlık ve Kaliteli Yaşam" ve "Yoksulluğa Son" gibi 3 farklı küresel kalkınma hedefi kategorisinde başarılı performans sergileyerek birçok uluslararası üniversitenin önünde yer aldı. Ayrıca, sağlık bilimleri alanındaki ARGE çalışmalarıyla "Sağlık ve Kaliteli Yaşam" kategorisinde Türkiye'de 21. sırada ve dünya genelinde 400-600 bandında yer aldı. "Yoksulluğa Son" kategorisinde ise Türkiye'de 15. sırada ve dünya genelinde 400-600 bandında yer aldı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu başarı trendinin üniversite olarak kalite odaklı çalışmaların bir sonucu olduğunu vurguladı ve insan merkezli yaklaşımlarının bu başarıların temelini oluşturduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER