© Baykuş Haber

KAEÜ Öğretim görevlisi Gıda Takviyesi geliştirdi

KAEÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 'GIDA TAKVİYESİ' GELİŞTİRDİ

Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü'nde görevli olan Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle, TÜBİTAK projesi kapsamında geliştirdiği gıda takviyesini üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'ya hediye etti. Hediye edilen gıda takviyesi, kolajenin önemini vurgulayan bir proje olarak dikkat çekti.

Dr. Şefik Tekle, kolajenin vücut için hayati bir öneme sahip olduğunu açıklayarak, cilt, saç, kornea, kan damarı, kas, kemik ve tendonların yapısına katkı sağlayan en önemli protein bileşenlerden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, kolajenin saç ve tırnak onarımından eklem sağlığına, kas gelişiminden cilt elastikiyetine kadar birçok alanda önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Dr. Şefik Tekle'nin TÜBİTAK projesi, daha önce TEKNOFEST 2021'de ikincilik ödülü ve TEKNOFEST 2022'de Girişimcilik Programı hibe desteği kazandı. Bu projenin ürünü olan "DR SHEF-TECH KOLLAJEN GIDA TAKVİYESİ," içeriğinde kolajenin yanı sıra C vitamini, hyaluronik asit, çinko, biyotin ve selenyum gibi besin öğelerini barındırarak zengin ve kaliteli bir takviye sunuyor. Bu ürün, kolajenin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayan bir şekilde tasarlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER