© Baykuş Haber

Kağıt ve ambalaj firmasından ‘Plastiksiz temmuz projesine tam destek

MERSİN’DE ÜRETİM YAPAN WORDPAC KAĞIT VE AMBALAJ FİRMASINDAN, 2011 YILINDA BİR FİKİR OLARAK ORTAYA ATILAN VE O GÜNDEN SONRA HER TEMMUZ AYINDA GÜNDEME GETİRİLEN “PLASTİKSİZ TEMMUZ” PROJESİNE TAM DESTEK.

Mersin merkezli Wordpac kağıt ve ambalaj firması, 2011 yılında ortaya atılan ve her temmuz ayında gündeme getirilen "Plastiksiz Temmuz" projesine tam destek veriyor. Wordpack Şirketler Grubu Genel Müdürü Mahmut Beşenk, dünyanın ve Türkiye'nin plastik sorunlarına dikkat çekerek plastik kullanımının ciddi bir sorun olduğuna vurgu yaptı.

Beşenk, plastik tüketiminin dünyanın her geçen gün daha kötüye gittiğine dikkat çekerek, şirket olarak bu sorumluluğu kabul ettiklerini ifade etti. Kendi sektörlerinde başlayarak endüstriyel ormanlar ve geri dönüşümlü ürünleri satış portföylerine dahil etmeye çalıştıklarını belirtti.

"Plastiksiz Temmuz" projesinin 2011 yılında başlatıldığını ve tek kullanımlık plastik ürünlerin temmuz ayında kullanımını reddetmeyi teşvik ederek plastik tüketimi azaltmayı amaçladığını aktaran Beşenk, Wordpack ailesinin doğal ve geri dönüşümlü ürünleri desteklediğini söyledi.

Beşenk, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Dünyamızın geleceği için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Plastik kullanımını azaltarak doğal kaynakları korumalı ve çevreyi temiz tutmalıyız. Plastiğin denizlerimizde ve karalardaki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için adımlar atmamız gerekiyor."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER