© Baykuş Haber

Kağıthane’de 5 kilogram altının çalındığı kuyumcu soygunu

Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA) - KAĞITHANE’de kepengi kırıp kuyumcu dükkanına giren soyguncular 5 kilogram altın çalıp kayıplara karıştı. Soyguncuların kepengi kırıp kapıyı açmaları ve tezgahtaki altınları torbaya doldurup kaçmaları sadece 3 dakika sürdü. 

Kağıthane'de bulunan bir kuyumcu dükkanında yaşanan hırsızlık olayının detayları ortaya çıktı. Maskeli soyguncular, kepengi kırarak dükkanın içine girdi ve sadece 3 dakika içinde 5 kilogram altını çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık olayının güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde, soyguncuların planlı bir şekilde hareket ettikleri görülüyor.

Olay, Hamidiye Mahallesi'ndeki kuyumcu dükkanında 7 Haziran Çarşamba gecesi saat 03.20'de gerçekleşti. Maskeli soyguncular, otomobille gelip kuyumcu dükkanının önünde 2-3 tur atarak uygun anı kolladılar. Ardından otomobilden inen 3 kişi, hızla dükkanın kepengini kırarak içeriye girdi. Bir soyguncu dükkan önünde gözcülük yaparken, diğer ikisi tezgahtaki altınları bir torbaya doldurdu.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde soyguncuların içerideyken dışarıda gözcülük yapan kişinin çöp kamyonunu fark ettiği ve kepenge vurarak içeridekileri uyardığı görülüyor. Bu uyarı üzerine soyguncular hızla dükkanı terk edip, otomobile binerek olay yerinden kaçıyorlar.

Kuyumcu, çalınan altınların 9 milyon lira değerinde olduğunu ifade etti. Polis, soyguncuları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER