© Baykuş Haber

Kahramanmaraşta 54 kişiye uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldı

ELE GEÇİRİLENLER

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, son operasyonlarında uyuşturucu madde kullanımıyla bağlantılı olarak 54 kişi hakkında yasal işlem başlattı. Bu operasyonlar, 6 Eylül-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Operasyonlar sonucunda, toplamda 61 gram metamfetamin, 15 kök Hint keneviri, 4 gram kenevir tohumu, 32 sentetik uyuşturucu hap, 52 gram esrar, 10 gram eroin, 5 gram bonzai, 5 gram skunk maddesi ve 3 gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.

Bu operasyonlarla ilgili olarak yakalanan 54 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Aynı dönemde trafik denetimleri de sıkı bir şekilde devam etti. 11 bin 964 araç kontrol edildi ve kurallara uymayan 280 sürücüye toplamda 573 bin 130 TL trafik idari para cezası uygulandı. Denetimler sırasında, 82 araç trafikten men edildi ve alkollü araç kullandığı tespit edilen 5 kişinin sürücü belgeleri geri alındı.

Ayrıca, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yol izin belgesi olmadan seyahat ettiği tespit edilen 22 yabancı uyruklu kişiye kişi başı 2 bin 866 TL olmak üzere toplamda 63 bin 52 TL idari para cezası uygulandı ve bu kişiler serbest bırakıldı. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'nın bu operasyonlarla suçla mücadelesine devam edeceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER