© Baykuş Haber

Kahramanmaraşta ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ MEYDANA GELEN DEPREMLERİN ARDINDAN AĞIR HASARLI BİNALARIN YIKIM VE ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından, ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkık ve acil yıkılması gereken binaların enkaz kaldırma işlemleri başarıyla tamamlandıktan sonra, şimdi ekipler ağır hasarlı binaların yıkımına odaklanmış durumda. Her türlü güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından ağır hasarlı binaların yıkımı bir hafta içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Aynı zamanda yeni konutların yapılabilmesi için gerekli etüt çalışmaları da devam ediyor.

Enkaz kaldırma çalışmalarını yürüten Mustafa Pabuççu, "Biz, taahhüt ve yıkım işleriyle ilgileniyoruz. Binaların fazla demir ve kolan donatısına sahip olması, bazı binaların ayakta kalmasını sağlıyor. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Yıkıp enkazı temizleyeceğiz ve devlet de yanımızda. Elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Ahmet Akkanat ise, "Kahramanmaraş büyük bir felaketi atlattı. Ağır hasarlı binalar yıkılıp enkazlar kaldırılıyor. İnancım, şehrimizin daha hızlı bir şekilde toparlanabileceği yönünde, bu çalışmaların daha hızlı tamamlanmasını umuyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER