© Baykuş Haber

Kahramanmaraşta Kurban Bayramı hareketliliği

KAHRAMANMARAŞ’TA KURBAN BAYRAMI NEDENİYLE İLE MERKEZDE BULUNAN ÇARŞILARDA HAREKETLİLİK ARTTI.

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat'taki depremin ardından Kurban Bayramı nedeniyle çarşılarda canlılık artıyor. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, Kıbrıs Meydanı ve Ulu Cami meydanı arasında kurulan seyyar iş yerleri ve konteyner çarşılar, bayram nedeniyle yoğunluk yaşıyor. Depremin izlerini atlatan bölgedeki esnaflar, işlerini yeniden canlandırmaya çalışırken, vatandaşlar da bayram alışverişlerini gerçekleştirmek için çarşılara akın ediyor.

Giysi, ayakkabı, yemek, takı tasarımı gibi birçok işletmenin bulunduğu çarşılar, vatandaşların bayram hazırlıklarını tamamlamasına yardımcı oluyor. Ancak, esnaf bu yıl bayram alışverişinin geçen yıllara göre düşük olduğunu belirtiyor.

Bir çaycı olarak konteyner iş yerinde çalışan Recep Yiğit, "Bayram öncesi hareketliyiz Allah’a şükür. Çalışmak lazım, çalışıyoruz çok şükür. İş olarak bir sıkıntımız yok, çarşı zaten mesafe olarak çok kısa Kıbrıs Meydanı ile Ulu Cami arası kaldı. Ben bu çarşıya 1987 yılında geldim, yine böyleydi tekrar yine yıllar öncesine döndük" dedi.

Bayram alışverişi için çarşıya gelen Murtaza Kaya ise, "Gördüğünüz gibi bir boşluk. Aradığımız hiçbir şeyi bulamadık, olanlardan almaya çalışacağız. Şu çocukların gönlü olsun yoksa bizim için bayram çok da eğlenceli değil açıkçası" şeklinde konuştu.

Çarşıda pamuk şeker satışı yapan Zeynep Çam, "Depremden dolayı inşallah herkesin gönlüne göre olur. Kurban kesemeyenlere kurban kesmek nasip olur inşallah. Herkesin bayramını kutlarız. Satışlara daha yeni başladık, daha siftah etmedik. İnşallah çocuklarımız için kazanırız" dedi.

Bir diğer esnaf ise, "Satışlar şu anda geçen yıllara oranla yüzde 50 düşük. Öncelikle tabii deprem yaşadığımız için depremin de etkisi var. Yine de çok şükürler olsun, güzel" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER