© Baykuş Haber

Kahtada çiçek serası kuruldu

KAHTA BELEDİYESİ SERA KURDU

Kahta ilçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yeşil alanların düzenlenmesi için çiçek serası kurdu.

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, belediye hizmetlerinin yanı sıra istihdam ve üretime yönelik projeleri hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Çiçek serası projesini açıklayan Turanlı, şunları söyledi: "Çiçek serası çerçevesinde açık ve kapalı alanlar olmak üzere toplam 2 bin metrekarelik bir sera inşa ettik. Bu sera içinde çeşitli türlerde süs bitkileri ve mevsimlik çiçekler yetiştireceğiz. Şu an için 500 metrekarelik kapalı alanda ve bin 500 metrekarelik açık alanda çiçek üretimi gerçekleştireceğiz. Yaz ve kış aylarında mevsimlik çiçekler yetiştirerek ilçemizin yeşillendirme ihtiyacını karşılayacağız. Önceden dışarıdan çiçek tedarik ediyorduk, ancak artık kendi seramız sayesinde tasarruf edeceğiz. Bu proje ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun."

Kahta Belediyesi'nin bu çiçek serası projesi, yeşil alanların güzelleştirilmesi ve çevre düzenlemesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER