© Baykuş Haber

Kahve çekirdeğinden başarı yolculuğu

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NİN (İEÜ) EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN YARIŞMANIN BU YILKİ BİRİNCİSİ, ‘KAHVEGİBİKAHVE SALLA-DEMLE’ ADIYLA FİLTRE KAHVE ÜRETEN UBEYDULLAH GÜNGÖR OLDU.

Türkiye'nin üretici endüstrilerdeki gücünü artırmayı amaçlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından düzenlenen yarışmanın bu yılki birincisi, 'Kahvegibikahve Salla-Demle' adlı filtre kahve ürünüyle Ubeydullah Güngör oldu. Güngör, yarışmanın ardından Danimarka'da gerçekleştirilen Dünya Finalleri'nde Türkiye'yi temsil ederek büyük bir başarı elde etti. 60'tan fazla projenin yarıştığı finallerde son 10'a kalmayı başaran Güngör, yabancı yatırımcılarla iş fikirlerini paylaşarak yeni iş olanakları oluşturdu.

Ubeydullah Güngör, "Kahvegibikahve"yi yaklaşık 5 yıl önce 'Sallama çay varsa, neden kahve de olmasın?' fikriyle kurdu. Bu ürün, sadece sıcak su eklenerek kolayca demlenen ve makinede hazırlanan bir kahvenin aynı tadını sunuyor. Kahve tutkunlarının damak zevkine hitap eden bu pratik kahve, internet üzerinden satın alınabiliyor. Güngör, ürünün yurt dışındaki iş insanlarının ilgisini çektiğini ve yurt dışında büyümeyi hedeflediğini belirtti.

Ayrıca, Ubeydullah Güngör, "Kahvegibikahve"nin çevresel etkilerini de azaltmaya odaklandıklarını ve karbon ayak izini yüzde 95'e kadar düşürdüklerini vurguladı. Bu inovasyonlarla dolu projenin, Türk girişimcilik ekosistemine önemli bir katkı sağladığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER