© Baykuş Haber

Kalıcı saç dökülmesine evdeki evcil hayvan sebep olabilir

DERMATOLOJİ UZMANI DR. ÖĞR. ÜYESİ NECLA ERYILMAZ, SON YILLARDA ZOOFİLİK MANTAR ENFEKSİYONLARININ DAHA SIK GÖRÜLDÜĞÜNÜ BELİRTEREK, “ZOOFİLİK MANTARLARDA BİR ARTIŞ GÖRMEMİZİN SEBEBİ EVDE BESLEDİĞİMİZ MİNİK DOSTLARIMIZDIR. BU MANTARIN KAYNAĞI EVCİL HAYVANLAR VE ÖZELLİKLE KEDİLERDİR” DEDİ.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Necla Eryılmaz, zoofilik mantar enfeksiyonlarının son yıllarda arttığını belirterek, evcil hayvanların bu mantarın kaynağı olduğunu söyledi. Özellikle kedilerin bu mantarı daha sık taşıdığını ifade eden Eryılmaz, bu tür mantar enfeksiyonlarının ciltte kızarıklık, kepeklenme, saçlarda kırılma ve dökülme gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini dile getirdi.

Dr. Necla Eryılmaz, çocukların evcil hayvanlarla sık temas ettiğini ve bu nedenle zoofilik mantar enfeksiyonlarının bu yaş grubunda daha fazla görüldüğünü sözlerine ekledi. Ayrıca, bu enfeksiyonun saçlı deriye bulaştığında tedavisinin daha zor olduğunu ve geciktiğinde kalıcı saç kayıplarına neden olabileceğini belirtti. Bu nedenle, bu tür belirtiler görüldüğünde hemen bir uzmana başvurmanın önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER