© Baykuş Haber

Kalp hastaları dikkat: Et ile birlikte mutlaka sebze ve salata tüketilmeli

DOÇ. DR. ESRA ERTÜRK TEKİN, KURBAN BAYRAMINDA KALP HASTALARININ ET TÜKETİMİNE DİKKAT ETMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTEREK, "ÇOK FAZLA ET TÜKETİMİNDEN KAÇINACAĞIZ. ET TÜKETİMİ ESNASINDA YANINDA MUTLAKA SEBZE VE SALATA YENMELİ" DEDİ.

Kurban Bayramı'nda kalp hastalarının dikkat etmesi gereken konuları vurgulayan Doç. Dr. Esra Ertürk Tekin, kalp rahatsızlığına sahip olan bireylerin aşırı et tüketiminden kaçınmaları gerektiğini belirtiyor. Ayrıca et tüketirken yanında mutlaka sebze ve salata gibi sağlıklı yiyecekleri tercih etmelerini öneriyor.

Türkiye'de kalp hastalıklarının ölüm nedenleri arasında önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Tekin, Dünya Sağlık Örgütü verilerine atıfta bulunarak kalp hastalıklarının dünya genelinde ölüm sebepleri arasında birinci sırada olduğunu belirtiyor.

Kurban Bayramı'nda kalp hastalarının dikkat etmesi gereken noktaları açıklayan Tekin, aşırı yağlı et tüketiminden kaçınılması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, et yemeklerinin yanına mutlaka sebzeler ve salatalar eklenmesinin önemine işaret ediyor.

Modern yaşamın etkisiyle kalp hastalıklarında Türkiye'de de artışlar yaşandığını dile getiren Tekin, stres, hareketsizlik gibi faktörlerin bu artışta rol oynadığını ifade ediyor. Kalp rahatsızlıklarının çoğunluğunu damar tıkanıklıklarının oluşturduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu tür rahatsızlıkların belirtileri görüldüğünde derhal bir doktora başvurulması gerektiğini vurguluyor.

Son olarak, kalp hastalıklarının genetik etkenlerle de ilişkilendirilebileceğini ve aile geçmişi olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Tekin, sağlıklı bir yaşam tarzının kalp sağlığını korumada önemli bir faktör olduğunu vurguluyor. Bu nedenle düzenli olarak spor yapılması, sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinilmesi ve stresten uzak durulması gerektiğini belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER