© Baykuş Haber

Kampüste yer alan bütün laboratuvarlar metaverse laboratuvara aktarılıyor

SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ, METAVERSE LABORATUVARI İLE KAMPÜSTE YER ALAN BÜTÜN LABORATUVARLARI SANAL DÜNYAYA AKTARIYOR

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, son dönemin dikkat çeken teknolojilerinden biri olan metaverse'i kampüsündeki laboratuvarlara taşıyor. Üniversite, Big Data laboratuvarı ile bu alandaki öncü laboratuvarlardan biri olma yolunda ilerliyor. Öğrenciler ve araştırma görevlileri, bu laboratuvarda çeşitli projelerde çalışmalar yaparak metaverse teknolojilerini deneyimliyorlar. Üniversite, gelecekte tüm laboratuvarlarını metaverse ortamına taşımayı planlıyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Zontul, metaverse'in gerçek dünyadaki nesnelerin veya olayların sanal dünyaya aktarılması olduğunu belirtti. Bu teknoloji sayesinde eğitimden üretim ve pazarlama süreçlerine kadar her şeyin sanal dünyada gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Metaverse Big Data laboratuvarının özellikle yapay zeka ve metaverse konularını bir araya getirdiğini vurgulayan Zontul, üniversitenin laboratuvarlarını metaverse ortamına aktarmanın yanı sıra Avrupa Birliği projeleri üzerinde çalıştıklarını ve Amerika'daki oyun motorlarıyla işbirliği yaptıklarını söyledi.

Ayrıca, mezun olan öğrencilerin metaverse teknolojileri konusundaki bilgi ve deneyimleri nedeniyle aranan personel haline geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Metin Zontul, bu alanda bir ekosistem oluşturarak ülkedeki cari açığın kapatılmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER