© Baykuş Haber

Kanadadaki orman yangınlarının dumanı New Yorka ulaştı

KANADA'DA DEVAM EDEN ORMAN YANGINLARINDAN YÜKSELEN DUMAN, ABD'NİN NEW YORK ŞEHRİNE KADAR YAYILDI

Kanada'nın kuzeydoğusunda haftalardır devam eden orman yangınları kontrol altına alınamıyor ve yangınların neden olduğu dumanlar Ontario ve Quebec semalarını kaplamış durumda. Bu dumanlar ABD'nin New York şehrine kadar ulaştı ve gökyüzünün rengini sarıya çevirdi.

New York Eyaleti Çevre Koruma Departmanı, duman nedeniyle hava kalitesinin beş bölgede kötüleştiğini açıkladı ve kalp ve solunum rahatsızlığı bulunan kişilerin dışarı çıkmamalarını tavsiye etti. Ayrıca, okullardaki tüm açık hava etkinlikleri iptal edildi. Dumanın büyük bir bölümünün Quebec eyaletindeki yangınlardan kaynaklandığı belirtildi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, hava koşullarının önümüzdeki günlerde daha da kötüleşmesinin beklendiğini ve bu nedenle tedbirli olunması gerektiğini ifade etti.

Kanada Kurumlararası Orman Yangını Merkezi (CIFFC) verilerine göre, ülke genelinde 423 orman yangını devam ediyor ve bunlardan 246'sı kontrol altına alınamamış durumda. Yangınların çoğunun Quebec eyaletinde yoğunlaştığı bildirildi. Bu zorlu koşullar altında yangınların kontrol altına alınması için mücadele devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER