© Baykuş Haber

‘Kanola ekelim yağ olsun bal olsun

ÇANAKKALE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN “ TARIM ARAZİLERİNİN KULLANIMININ ETKİNLEŞTİRİLMESİ" PROJESİ ÇERÇEVESİNDE KABUL EDİLEREK DESTEKLENEN “KANOLA EKELİM, YAĞ OLSUN, BAL OLSUN" PROJESİ ÇERÇEVESİNDE ÇANAKKALE'NİN ÇAN İLÇESİNE BAĞLI BÜYÜKPAŞA KÖYÜNDE TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" projesi kapsamındaki "Kanola Ekelim, Yağ Olsun, Bal Olsun" projesi için Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyünde Tarla Günü düzenlendi.

Tarla gününe, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Şube ve İlçe Müdürleri, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, Köy Muhtarları, Kooperatif Başkanları, Özel Sektör Temsilcileri, konu uzmanı Teknik Personel ve çok sayıda üretici katıldı.

Tarla günü açılış konuşmasında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, kanolanın Türkiye'nin bitkisel yağ açığını kapatma, organik madde miktarını artırma, hayvan yemi olarak kullanma, arılar için nektar ve polen sağlama gibi önemli katkıları olduğunu vurguladı. Kanola yağının insan sağlığına faydalı Omega-9 ve Omega-3 yağ asitleri içerdiğini belirtti.

Karadağ, proje sayesinde Çan ilçesinde kanola ekili alanın artış gösterdiğini ve il genelinde bu bitkinin üretiminin arttığını ifade etti. Ayrıca, üreticilere devlet destekli sertifikalı kanola tohumu sağlandığını ve bu sayede üretim alanlarının artırıldığını paylaştı.

Tarla günü boyunca katılımcılara kanola yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi, kanola ekili tarlalar gezildi ve üreticilerin soruları yanıtlandı. Proje ekibine ve emeği geçenlere teşekkürler sunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER