© Baykuş Haber

Kanto kraliçesine anma töreni

SANATÇININ AĞABEYİ BURHAN DAMCIOĞLU.

İzmir'de geçen pazartesi günü, kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren ünlü kantocu, ses sanatçısı ve tiyatro, sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu için anma töreni düzenlendi. Türkiye'ye kantoyu tanıtan ve sevilen bir sanatçı olan Damcıoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde anma töreni düzenlendi. Tören sırasında Damcıoğlu'nun biyografisi okundu ve yeğeni duygusal bir konuşma yaptı. Törende ayrıca, sanatçının hayatına dair bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Damcıoğlu, tören sonunda uzun süre alkışlandı.

Damcıoğlu'nun İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı olan yeğeni Yağmur Damcıoğlu, halasının cesur bir emekçi olduğunu vurgulayarak, "Halam çok enerjik ve hayat dolu bir insandı. Seyirciyle özel bir bağı vardı. Seyircilerle yakından iletişim kurardı. Onunla bir dönem kapandı. Halam bir kurum sanatçısı değil, milyonların gönlünde taht kurmuş bir halk sanatçısıydı. Bıraktığı miras ışık olacak." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de törene katılarak, "Türkiye'nin en güzel, en büyük sanatçılarından biri, Türkiye'nin neşesiydi. Türkiye'nin sevinç kaynağıydı." şeklinde konuştu. Tören, saygı geçişi ile sona erdi.

Nurhan Damcıoğlu, Türkiye'nin ilk kadın Müslüman kantocusu olarak biliniyordu. 1969 yılında kanto türü şarkı söylemeye başlayan ve ardından tiyatroyu bırakan Damcıoğlu, uzun yıllar boyunca kanto sanatına büyük katkılarda bulunmuştu. 12 Eylül Darbesi sonrasında denetime takılan birçok sanatçı gibi Damcıoğlu da zor dönemler geçirmişti. Sanatçının naaşı, Beşikçioğlu Camii'nde düzenlenecek cenaze namazının ardından defnedilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER