© Baykuş Haber

Kapadokya Havalimanında yapılan Ateşli Yangın Tatbikatı gerçeği aratmadı

ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ EKİPLERİ TARAFINDAN KAPADOKYA HAVALİMANI'NDA YAPILAN ATEŞLİ YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI.

Kapadokya Havalimanı'nda gerçekleştirilen Ateşli Yangın Tatbikatı, profesyonel Acil Yardım ve Afet Yönetimi ekiplerinin gösterdiği özveriyle gerçeğini aratmadı. Tatbikat, Gülşehir ilçesinin Tuzköy mevkisinde bulunan Kapadokya Havalimanı'nda icra edildi ve etkileyici bir başarıyla sonuçlandı.

Yangın tatbikatı, Kapadokya Havalimanı kulesinden gelen uçak kazası bildirimiyle başladı. İhbarın hızla değerlendirilmesi sonucunda Acil Yardım ve Afet Yönetimi ekipleri, kısa süre içinde hava aracına müdahale ederek yangını kontrol altına aldılar. Bu tatbikatın bir parçası olarak, Havalimanı Acil Yardım ve Afet Yönetimi (ARFF) ekipleri, diğer kamu kurumlarının ekipleriyle işbirliği yaparak uçaktaki yaralıları kurtarma operasyonunu başarıyla gerçekleştirdiler.

Kapadokya Havalimanı Müdürü Serdar Yılmaz, tatbikatın başarısını değerlendirerek, "Kapadokya Havalimanı Acil Durum Ekiplerinin performansının test edilerek tecrübe kazanmalarının sağlanması amacıyla Ateşli Yangın Tatbikatı başarıyla tamamlandı. Tatbikatta üstün bir performans sergileyen tüm personele tebriklerimi iletiyorum" dedi. Bu tatbikatın, havalimanı ekiplerinin kriz durumlarında etkili bir şekilde müdahale etme yeteneklerini göstermek için düzenlendiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER