© Baykuş Haber

Kapadokya iki günde 35 bin ziyaretçi ağırladı

BAYRAM TATİLİNİN İLK İKİ GÜNÜNDE, KAPADOKYA BÖLGESİNDE BULUNAN MÜZE VE ÖREN YERLERİNİ 35 BİN 347 YERLİ VE YABANCI TURİST ZİYARET ETTİ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 günlük Kurban Bayramı tatili açıklamasının ardından, Kapadokya bölgesindeki oteller hızla dolmaya başladı. İlk iki gün içinde Kapadokya'daki otellerin doluluk oranı %100'e ulaşırken, aynı zamanda müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısı da arttı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya, peribacaları, yer altı ve yer üstü şehirleri, benzersiz vadileri ve kaya oluşumlarıyla ünlüdür. Ayrıca at, ATV safari, cip safari ve sıcak hava balonu turları gibi aktiviteleriyle de dikkat çeker.

Kapadokya Bölgesi'ne olan ilgi, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağının duyurulmasının ardından hızla arttı. Tatilin ilk iki gününde Kapadokya bölgesi, tatilcilerin gözde destinasyonlarından biri haline geldi. Nevşehir Valiliği Müze Müdürlüğü verilerine göre, bayram tatilinin başladığı cuma gününden itibaren Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 35,347'yi aştı.

Kapadokya'nın büyüleyici güzellikleri karşısında tatilciler, bölgeyi çok etkileyici bulduklarını ve herkesin burayı ziyaret etmesi gerektiğini ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER