© Baykuş Haber

Kapadokyada bayram tatili yoğunluğu son günde de devam etti

UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNDE YER ALAN VE TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ KÜLTÜR TURİZM MERKEZLERİNDEN OLAN KAPADOKYA BÖLGESİ, KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE YERLİ TURİSTLERİN AKININA UĞRADI. BAYRAM TATİLİNİN SON GÜNÜNDE BÖLGEDEKİ HAREKETLİLİK DEVAM ETTİ.

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan ve Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesi, Kurban Bayramı tatili sırasında yerli turistlerin yoğun ilgisine maruz kaldı. Bayram tatilinin son gününde bile bölgede hareketlilik devam etti.

Kapadokya'daki tarihi ve turistik mekanlar, yerli turistlerin ilgisini çekti ve yoğunluk oluşturdu. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan bölgede özellikle yerli turistler, sıcak hava balonlarına, atlarla ve arazi araçlarıyla düzenlenen turlara katıldılar, müzeleri ve ören yerlerini ziyaret ettiler.

Eskişehir'den gelen Murat Özmen, bayram tatili için Kapadokya'ya geldiğini ve bu ziyaretin ilk olduğunu belirterek, "Kapadokya'ya bayram tatili için geldim. İlk defa geliyorum. Çok beğendim, beklediğim gibi bayram nedeniyle oldukça kalabalık. Sabah saatlerinde de balonları izledim. Onlar da çok güzeldi." dedi.

Kapadokya'yı bayram tatili için tercih eden Hande Türkoğlu da, Kapadokya'ya ilk defa geldiğini ifade etti.

Profesyonel Turist Rehberi Olgun Doğanay, Kapadokya'nın dört mevsim yoğun bir turistik destinasyon olduğunu belirterek, "Kapadokya her zaman yoğun olan bir bölge. Ancak bayram nedeniyle biraz daha yoğun. Özellikle 9 günlük bayram tatili nedeniyle yerli turistler sahile ve Kapadokya'ya akın ediyor. Göreme Açık Hava Müzesi de bölgede en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER