© Baykuş Haber

Kapı ve pencere sektörünü buluşturan ilk fuar Kayseride kapılarını açtı

NOBEL ŞİRKETLER GRUBU BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN NOBEL EXPO FUARCILIK A.Ş. TARAFINDAN ÇELİK KAPI SANAYİCİLERİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (KAPSİAD) VE KAYSERİ OSB İŞBİRLİĞİ İLE BU YIL İLKİ DÜZENLENEN KAPEX ANADOLU KAPI, PENCERE VE AKSESUARLARI FUARI, KAPI VE PENCERE SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİNİ KAYSERİ’DE BİR ARAYA GETİRDİ.

Nobel Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Nobel Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından, Çelik Kapı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (KAPSİAD) ve Kayseri OSB işbirliğiyle düzenlenen KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı, kapı ve pencere sektörü temsilcilerini Kayseri'de bir araya getirdi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 20 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara 100’ün üzerinde firma ve 200’ün üzerinde marka katıldı. Fuar kapsamında 36 ülkeden gelen alım heyetleri ağırlanarak, katılımcı firmalar ile yabancı alıcılar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Bu iş görüşmeleri; Fas, Tunus, Libya, Sırbistan, Gana, ABD, Kosova, Bosna Hersek, Makedonya, Nijerya, Kenya, Sudan, Katar, Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt, Suriye, Irak, Filistin, Ürdün, İsrail, Almanya, Hollanda, Slovenya, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Umman, Lübnan, Dominik, Cezayir, Mısır ve Bahreyn’den gelen alıcı firmalarla gerçekleşti. KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı, 13-16 Eylül tarihleri arasında Kayseri'de ziyaretçilerini ağırladı.

Nobel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, Kayseri'nin dünya kapı üretiminin yüzde 5'ini gerçekleştirdiğini ve bu sektörde ciddi bir ihracat potansiyeli bulunduğunu belirtti. Çelik, fuarın sektör için önemine değinerek, gelecek yıllarda daha güçlü bir şekilde devam etmesini umduklarını ifade etti.

KAPSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kaya ise fuara katılan alım heyetlerinin Kayseri'ye geldiğini ve binin üzerinde alım heyeti beklediklerini söyledi. Kaya, fuarın sektörde birliği ve beraberliği sağlama, ihracat kabiliyetlerini artırma ve dayanışma ruhunu güçlendirme amacını taşıdığını vurguladı.

Fuarın açılışına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Bayar Özsoy ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER