© Baykuş Haber

Kapının kapalı olduğunu görünce dünyası başına yıkıldı

ANTALYA’DA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI'NIN İLK OTURUMU OLAN TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) SINAVINA GEÇ KALANLAR DAMGAYI VURDU. SINAVI 4 DAKİKA İLE KAÇIRAN BİR GENÇ KIZ, KAPININ KAPALI OLDUĞUNU GÖRÜNCE OLDUĞU YERE YIĞILIP GÖZYAŞLARINA BOĞULDU. "1 SAAT ÖNCESİNDEN EVDEN ÇIKTIM, 1 YILIM GİTTİ" DİYEREK AĞLAMAYA DEVAM EDEN GENÇ KIZI, DİĞER VELİLER TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI. BİR BAŞKA GENÇ DE SINAVA GİRİŞ SAATİNİ BAŞLAMA SAATİYLE KARIŞTIRINCA 5 DAKİKA GECİKTİ. SON SANİYELERLE KAPIDAN İÇERİYE GİRENLERİ İSE VELİLER ALKIŞLADI.

Antalya'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (TYT) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne geç kalan öğrenciler, sınavın başlama saatini karıştırmışlardı. Bir genç kız, sınavı 4 dakika geçtiği için kapının kapalı olduğunu görünce gözyaşlarına boğuldu ve "1 saat öncesinden evden çıktım, 1 yılım gitti" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Diğer veliler, geç kalan gençleri teselli etmeye çalıştılar. Başka bir genç ise sınav saatinin başlama saatiyle karıştırdı ve 5 dakika gecikti. Son saniyelerle kapıdan içeri giren öğrenciler, veliler tarafından alkışlandılar. Bu gecikmeler nedeniyle bazı öğrenciler sınava alınmadılar ve veliler çocuklarının kapıdan içeri girebilmesi için görevlilere dil döktüler.

Özellikle trafik ve park yeri sorunları nedeniyle gençlerin geç kaldığı görülürken, veliler çocuklarının başarısı için dua ettiler ve sınavın stresli bir deneyim olduğunu anlayışla karşıladılar. Gençlerin birkaç dakikalık bir gecikmenin bir yıl kaybına neden olabileceğini vurgulayan veliler, bu tür durumların önlenmesi için daha fazla önlem alınmasını talep ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER