© Baykuş Haber

Kapora alıp ürün göndermeyen dolandırıcılardan 2 milyon liralık vurgun

İNTERNET SATIŞ SİTELERİNDEN İLETİŞİME GEÇTİKLERİ VATANDAŞLARDAN KAPORA ALIP, İLANA KOYDUKLARI ÜRÜNLERİ GÖNDERMEYEN VE BU YÖNTEMLE 2 MİLYON LİRALIK HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYAN ÇETEYE İZMİR POLİSİ TARAFINDAN OPERASYON DÜZENLENDİ. 24 HEDEF ŞÜPHELİNİN KISKIVRAK YAKALANDIĞI OPERASYONDA POLİS HELİKOPTERİ DE GÖREV ALDI.

İzmir'de, internet satış siteleri üzerinden vatandaşları kandırarak kapora aldıkları ürünleri göndermeyen ve 2 milyon liralık haksız kazanç sağlayan bir çeteye karşı polis tarafından başarılı bir operasyon düzenlendi. 24 hedef şüpheli operasyon kapsamında yakalanırken, bu operasyonda polis helikopteri de görev aldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların internet siteleri üzerinden ilanlara ulaşarak iletişime geçtikleri satıcılarla kapora adı altında para gönderip ürün alamadıkları şikayetleri üzerine bir soruşturma başlattı. Yürütülen çalışmalarda, şüphelilerin vatandaşlardan aldıkları kapora paraları karşılığında ürünleri göndermediği ve toplamda yaklaşık 2 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Ayrıca, çete üyelerinin sahte araç sigorta siteleri oluşturdukları ve bu siteler üzerinden vatandaşları kandırdıkları da belirlendi. Sahte sitelerde düşük fiyatlarla araç sigortası teklif eden şüpheliler, müştekileri ikna ederek para göndermelerini sağlıyorlardı.

Siber polisin yoğun çalışmalarının sonucunda şüphelilerin kimlikleri ve adresleri tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, helikopter ve özel harekat birimlerinin de katılımıyla operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 24 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bu başarılı operasyon, internet üzerinden dolandırıcılık yapan çetelere karşı caydırıcı bir etki yaratabilir ve mağdurların haklarının korunmasına katkı sağlayabilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER