© Baykuş Haber

Karabağ Hukuki Raporu Azerbaycan Milli Kurtuluş Gününde takdim edildi

ANKARA 2 NO'LU BAROSU TARAFINDAN 15 HAZİRAN AZERBAYCAN MİLLİ KURTULUŞ GÜNÜ DOLAYISIYLA PROGRAM DÜZENLENDİ.

Ankara 2 No'lu Barosu, 15 Haziran'da Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü anmak amacıyla bir program düzenledi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Baro Başkanı Sabri Hafif, programın düzenlenmesinden duyduğu gururu ifade etti.

Hafif, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekle Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtuluşunda "Tek millet, iki devlet" yaklaşımının göstergesi olduğunu vurguladı. Azerbaycan'a sağlanan bu destek nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür etti.

Ankara 2 No'lu Baro olarak Azerbaycanlı meslektaşlarıyla birlikte çalıştıklarını belirten Hafif, baro bünyesinde Türk Dünyası Hukuku İşbirliği Komisyonu tarafından hazırlanan "Karabağ Hukuki Raporu" hakkında bilgi verdi. Hafif, bu tür milli konularla ilgili çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Türk Dünyası Hukuku İşbirliği Komisyonu Başkanı Faruk Keleştimur da "Karabağ Hukuki Raporu"nu katılımcılara takdim ederek Ermenistan'ın Karabağ'a yönelik işgalini insanlık suçu olarak nitelendirdi. Keleştimur, uluslararası toplumun etkisiz ve sonuçsuz girişimleriyle Ermenistan'ı cesaretlendirdiğini ifade etti ve Karabağ'ın özgürlüğünü kazandığı günleri görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER